Loomeettevõtete konkursi võitis depressiooni ennetav mobiilirakendus

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon. Illustratiivne foto.
Depressioon. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Täna Estonian Business Schoolis peetud finaalvõistlusel selgus, et Eestit sõidab maailma suurimale loomevaldkonna ettevõtluskonkursile Creative Business Cup esindama ettevõte Aiden mobiiliaplikatsiooniga, mis aitab depressioonile kalduvatel inimestel ennetada probleemide süvenemist ja oma seisundit jälgida.

Aideni mobiiliaplikatsioon «Sinu isiklik terapeut» aitab ennetada levinud probleemi. Märkimisväärsena tõi žürii esile Aideni kõige läbimõeldumat ja kõige paremini komplekteeritud tiimi – lisaks IT inimestele on kaasatud ka teadlaseid ja disainereid.

«Aideni projekt on hea näide sellest, kuidas disain saab kaasa aidata väga erinevate valdkondade arendamisele. Edu korral on selle toote turg kogu maailm,» ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.
Lisaks sõidavad EAS-i toel Taani kogemusi omandama Alfa Arhitektid ehitusmoodulitest majaga Alfabox ja taaskasutuspuidust omanäolist mööblit tootev Derelict Furniture.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles