Ragn-Sells võitis saladusi lekitanud töötajat

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnateenuste Põhja regiooni juhataja Kalle Grents lükkas talvel Rapla kohtumajas tagasi kõik endise tööandja esitatud süüdistused ärisaladuste lekitamises ja variettevõtlusega tegelemises.
Keskkonnateenuste Põhja regiooni juhataja Kalle Grents lükkas talvel Rapla kohtumajas tagasi kõik endise tööandja esitatud süüdistused ärisaladuste lekitamises ja variettevõtlusega tegelemises. Foto: Peeter Langovits

Pärnu maakohus tunnistas Ragn-Sellsi endise regioonijuhi Kalle Grentsi süüdi ärisaladuse lekitamises ja konkurentsikeelu rikkumises.

Kaks aastat tagasi Ragn-Sellsist lahkunud ja Keskkonnateenuste regioonijuhatajaks asunud Grents andis endise tööandja ärisaladused suurima konkurendi käsutusse: tööjuhendid, palgaandmed kui ka klientidega töötamise strateegia. Sellepärast tunnistas kohus Ragn-Sellsi Grentsi vastu esitatud kahjunõuet ärisaladuse hoidmise kohustuse ja konkurentsipiirangu kokkuleppe rikkumises.

Grents nimetas kohtu vaheotsust ebaõiglaseks ja lubas selle ringkonnakohtule edasi kaevata. „Olen sügavalt pettunud, et kohus ei pidanud usaldusväärseks otseseid tunnistusi, mis kinnitasid, et midagi kahjulikku pole tehtud. Samas pidas kohus usaldusväärseteks kaudseid võiteid, et justkui midagi sellist üldiselt tehakse,“ lausus Grents.

Edaspidise menetluse käigus selgitatakse välja, kui suure summa peab Grents oma endisele tööandjale maksma. Maakohus saab kahjusummat asuda kaaluma pärast seda, kui ringkonnakohus on apellatsiooni suhtes otsuse langetanud.

Mullu suvel lahkus Ragn-Sellsist üksteise järel Keskkonnateenustesse kolm olulist töötajat – logistikajuht ja kaks müügimeest –, kelle ülejooksmise põhjuseks nimetas Remmelg Grentsi väidetavat kihutustööd.

Remmelg süüdistas oma endist alluvat variettevõtlusega tegelemises. Nimelt pidi teenusejuht arendama Ragn-Sellsi klientidele vajalikke jäätmearvestusprogramme. Kuid Grents koostas ühele kliendile sellise programmi hoopis endale kuuluva ettevõtte Feldino alt.

«Põhiosa tekitatud kahjust on seotud ärisaladuse hoidmise kohustuse rikkumise või kõlvatu konkurentsi osutamisega. See on arvutatud tekkinud lisakulude, tekkinud otsese kahju ja saamatajäänud tulu liitmisel,» rääkis Remmelg.

«Hagi sisuks on meie endise keskastmejuhi Kalle Grentsi konkurentsikeelu rikkumine, ärisaladuse hoidmise kohustuse rikkumine ja kõlvatu konkurentsi osutamine, sealhulgas töötajate ülemeelitamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles