Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid
Saada vihje

Eesti parim tänavatoit on rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Tallinna tänavatoidufestival 2014.
Tallinna tänavatoidufestival 2014. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna Tänavatoidufestivalil toimunud EXPO tänavatoidu konkursi hääletuse võitis ülekaalukalt rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga. Publiku poolt valitud lemmiktoit hakkab Eestit esindama maailmanäitusel EXPO Milano 2015.

Tänavatoidu konkursi žürii esimehe Andres Kase sõnul valis ligi 40 protsenti hääletajatest  lemmikuks eestipärase rukkileivatasku. «Võitis kõigile tuntud ja armastatud, kuid ootamatute lisanditega täiendatud idee. Rukkileib, kilu ja muna on eestlastele omased traditsionaalsed toiduaineid ning loodetavasti oskavad nende headust hinnata ka Eesti paviljoni külastajad Itaalias,» selgitas Kask.

Võidutöö autor Toivo Kratt on paberitega kokk, kuid pole päevagi kokana töötanud. Toivo Kratt kokkab igapäevaselt oma pere ja sõprade rõõmuks.  «Võistlustöö idee sündis aastakümnete pikkuse kogemuse ja kulinaariahuvi tulemusena,» lisas võitja.

Tänavatoidu konkursile esitatati kokku 64 retsepti, millest žürii valis välja viis finalisti. Finaali jõudsid: vardas kohupiimapallid (sõrnikud); krõbedad kiisapallid; rukkileivatasku vürtsikilu ja munaga; sinepi ja mädarõikaga maitsestatud seapraad ning pulgaräim.

Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Märksõnad

Tagasi üles