Cisco: jalgpalli MM muudab Brasiilia internetiliikluse mahu kolmekordseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia disaineri nägemus jalgpalli MMi meeskondadest
Brasiilia disaineri nägemus jalgpalli MMi meeskondadest Foto: SCANPIX

FIFA jalgpalli maailmameistrivõistlused Brasiilias tekitavad videostriimide ja internetiülekannete näol andmesidemahu, mis ületab kolmekordselt Brasiilia tavapärase igakuise arvutivõrkude andmesidemahu, teatas võrguseadmete tootja Cisco.

Täna algavad FIFA jalgpalli MM-võistlused on miljonite inimeste jaoks ligipääsetavad ja vaadatavad ka üle interneti. Videostriimid ning internetiülekanded tekitavad eeldatavalt 4,3 eksabaiti andmesideliiklust, mis on kolm korda niipalju, kui liigub andmeid korraldajariigis Brasiilias ühe kuu jooksul kokku. Lisaks tekitavad 60 000 inimest MM-i staadionipublikuna rohkem andmesideliiklust, kui kogu Brasiilia kõik nutitelefonid tipptunnil kokku.

Andmed pärinevad sel nädalal avaldatud Cisco Visual Networking Index raportist, mis prognoosib aastaks 2018. internetipõhise võrguliikluse mahu kolmekordistumist. Põhjusena tuuakse välja senisest kiirem lairibaühendus ja aina suurenev videoedastuse maht. Aastane võrguliikluse maht 2018. aastal saab olema 1,6 zettabaiti (1 zettabait on võrdne 1000 eksabaitiga).

Väike võrdlus – kui 2018. aastal on kuu jooksul liigutatav andmemaht internetis ligi 132 eksabaiti, kui palju see siis on?

See on...

8,8 miljardit ekraani, mis striimivad samaaegselt FIFA Maailma Karikavõistluse finaalmängu Ultra-HD/4K kvaliteediga;
940 kvadriljonit tekstisõnumit;
4,5 triljonit YouTube´i videoklippi;
5,5 miljardit inimest vaatamas “Troonide mängu” 4. hooaega video-tellimisel teenuse kaudu HD-kvaliteediga või 1,5 miljardit inimest vaatamas sedasama Ultra-HD/4K formaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles