Läti minister tahab rajada Baltikumi ühendava mereäärse rattatee

Urho Meister
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti minister soovib rajada Baltikumi riike ühendavat mereäärset rattateed.
Läti minister soovib rajada Baltikumi riike ühendavat mereäärset rattateed. Foto: SCANPIX

Läti keskkonna- ja regionaalarengu minister Romans Naudins loodab rajada Läänemere äärde unikaalse jalgrattatee, mis ühendaks kõiki Baltimaid.

Naudins usub, et jalgrattasõidu propageerimine on hea viis tuua rahvast rohelise ja keskkonnasõbraliku elustiili juurde. Läänemere veeres kulgev jalgrattatee oleks ministri meelest üks tähtsamaid investeerimisprojekte üldse, vahendab Dienas Bizness.

«Projekt oleks unikaalne – mööda Läänemere rannajoont Leedust Läti kaudu Eestisse kulgeks arenenud infrastruktuuriga jalgrattatee. Sellest kujuneks tõeline turismimagnet. Turistide voolust võidaksid aga ka ettevõtjad,» kinnitab Naudins, kes suunaks rattatee ehitusse suure osa Euroopa Liidu abirahast.

Rattateed ääristaksid turismiobjektid – külalistemajad ja toitlustusasutused. Ratturid saaksid pedaalimist planeerides vahemaad välja arvestada ning panna paika nii söömise kui ööbimise.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles