Kulla hinna tõus aitas Tavidil kasumit kahekordistada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakangid. Foto on illustreeriv.
Kullakangid. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix.

Valuutavahetuse ja kulla ostu-müügiga tegeleva Tavid/Tavex grupp teenis 2009. aastal kasumit 124 miljonit krooni ehk ligi kaks korda rohkem kui tunamullu.


Tavid/Tavexi käive kasvas 47 protsenti 179 miljon kroonini. Tulu põhitegevusest vähenes küll 16 protsenti 98 miljonile, kuid varasemast oluliselt rohkem teenis grupp oma varade investeerimisest, selgitas ASi Tavid juhataja Kuno Rääk. «Hoidsime märkimisväärset osa oma varadest füüsilises kullas (müntide ja plaatidena), mis mõjutas oluliselt meie kasumit positiivses suunas,» lausus ta.

Möödunud aasta olulisemaks sündmuseks nimetas Rääk ettevõtte laienemist Bulgaaria turule, kus praeguseks on avatud kaks kontorit Sofia suurimates kaubanduskeskustes. «Kontorid on küll avatud, kuid oleme siiski veel sealse turu jaoks üsna tundmatu firma,» märkis Rääk. «Näeme, et sealne tütarettevõte hakkab kontserni tulemustesse panustama ehk alles 2011. aastal.»

Töötajaid oli kontsernil aasta lõpus 107.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles