Sõerd: miinimumpalga asemel tuleks tõsta maksuvaba miinimumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahandusminister Aivar Sõerd.
Endine rahandusminister Aivar Sõerd. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Miinimumpalga tõstmisel 1000 euroni, mida soovitas teha pankur ja ettevõtja Indrek Neivelt, pole majanduslikku sisu, ning hoopis otstarbekam oleks tõsta maksuvaba miinimumi, vahendab ERR uudisteportaal riigikogu liikme, endise rahandusministri Aivar Sõerdi (Reformierakond) seisukohta.

Pankur ja ettevõtja Indrek Neivelt rääkis eelmisel nädalal ETV saates «Terevisioon», et miinimumpalka kümne euro kaupa tõstes ei saavuta Eesti midagi ning see vaid süvendab meie probleeme, sealhulgas rahvastiku kadu. Seepärast arvab ta, et 2018. aastaks peaks miinimumpalk olema 1000 eurot.

Sõerdi sõnul pole põhiteema miinimumpalk, vaid üldine palgatõus. Ta ütles, et palgad kasvavad küll 6-7% aastas, kuid tõi näiteks hotellinduse madalad palgad (toitlustus- ja majutussektori keskmine brutopalk 2012. aastal oli 577 eurot).. Kui seal kasvaksid palgad isegi 10% aastas, ei jõutaks seal 2018. aastaks ka keskmise palgana soovitud 1000 euroni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles