15 idufirmat soovivad tänavu kaasata 3 miljonit eurot investeeringuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnopol.
Tallinna Tehnopol. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Teaduspargi Tehnopol äriinkubaatoris toimub täna juhendajate käe all idufirmade ettevalmistamine investeeringute kaasamiseks. 15 osalevat startup ettevõtet saavad vajalikud teadmised ja valmisoleku, et juba sel aastal kaasata ettevõttesse investeeringud välisturgudele liikumiseks.

«Tehnoloogiaettevõtetesse investeeritakse kõige laiaulatuslikumalt USA-s, Inglismaal ja ka näiteks Iisraelis. Eesti startup ettevõttel on esimese investeeringu kaasamine raske, sest rahvusvaheline konkurents investoritele on tugev ning ilma investeeringuta on raske kodumaalt välja murda. Probleemiks on ka see, et Eesti ettevõtted ei tea täpselt, mida investor ootab ja kuidas finantseerida äri kasvu kõige otstarbekamalt,» kommenteeris Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Andrei-Andy Linnas.

Ettevalmistuspaneelides ja mentorkohtumistel osalevad ettevõtet on jagatud tegevusvaldkondade alusel. Esindatud on tervisetehnoloogia, IKT ja rohetehnoloogia valdkonnad, kus spetsiifilist nõu annavad oma ala spetsialistid.

Lisaks Eesti äriinglite ja riskikapitali fondide esindajatele on abiks toodud eksperdid mujalt maailmast. IKT valdkonnas aitavad investorvalmidust tõsta Andrey Sergeyev, 70 miljoni kasutajaga Odnoklassniki.ru portaali strateeg, ja Alexander Andreev, VOIP tehnoloogial põhineva SJ Labs looja. Tervisetehnoloogia valdkonna investorvalmidust tõstavad Accelerace Life kiirendi käivitaja Morten Heide ja nelja Soome investeerimisfondi juht Nora Kaarela.

Ühe paneelis osaleja, mereseiresüsteeme arendava ettevõtte Flydog, tegevjuht Andi Laidre sõnul on selliste paneelide ja ekspertidega kohtumise mõte üks – selgitada välja, kas ettevõttel on kodutöö tehtud, et investoritele atraktiivne olla.

«Otsime järgmise arenguhüppe tegemiseks investeeringut ning ootame tänasest ausat ja otsekohest tagasisidet meie toote ja teenuse läbilöögivõimele. Samuti hindame otsekontakte, mida rahvusvahelised eksperdid meile annavad,» lisas Laidre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles