E-äriregister teavitab juhatuse liikmeid muudatustest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma andmeid saab arvutis kontrollida.
Firma andmeid saab arvutis kontrollida. Foto: Ants Liigus

Firmavarguste vältimiseks ja tuvastamiseks on valminud e-äriregistril uus teenus, mis teavitab e-posti teel kõiki osanikke, aktsionäre, nõukogu ja juhatuse liikmeid neid puudutavate ühingute andmete muutmise avalduste esitamisest kohtu registriosakonda.


Justiitsministeeriumi asekantsler Marko Aaviku sõnul tõstab uus teenus ettevõtja turvatunnet. «Ettevõtjal ja ka kodanikul on võimalus määrata endale ametlik e-posti aadress, millele hakkavad tulema teated äriregistri teabesüsteemist. Näiteks kui äriregistrisse laekub avaldus isikuga seotud ettevõtja kohta, siis saadetakse vastavasisuline teade kõigile seotud isikute e-posti aadressidele,» märkis Aavik.



Juhatuse liige saab tasuta vaadata oma ettevõtte andmeid ja menetlusinfot ning veenduda, et juhatuse liikmed on ikka need, kes olema peavad. Äriregistri teabesüsteemis olevaid andmeid muudavad maakohtu registriosakonnad ning kuvatavad andmed on õigusliku jõuga. Samuti on äriregistri teabesüsteemist võimalik otsida teisi ettevõtteid ja pärida infot ka nende kohta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles