Anvelt: meie õigussüsteem ei ole kartellilepete dekriminaliseerimiseks valmis

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Andres Anvelt.
Justiitsminister Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann / Postimees

Justiitsminister Andres Anvelt kommenteeris ettevõtjate soovi dekriminaliseerida kartellikokkulepped, öeldes, et põhimõtteliselt ei olda selle vastu, aga sellist otsust ei saa teha kiirustades.

«Meie eesmärk ei ole igal juhul kriminaalkaristus, vaid isikute mõjutamine seaduslikule käitumisele läbi riikliku sunni. Seetõttu on oluline, et sellisel juhul oleks meil olemas head alternatiivid kas haldussunni või sarnaste sanktsioonidega väärteomenetluse näol, mida praegusel hetkel ei ole,» selgitas Anvelt.

Karistusseadustiku revisjoni käigus käsitleti seda teemat tema sõnul põhjalikult ja muudeti mitmed kuriteod, s.h konkurentsialased rikkumised, väärtegudeks. «Samas leiti, et kõnealuseks muutuseks ei ole meie õigussüsteem hetkel veel valmis. Kindlasti analüüsime antud teemat edaspidi põhjalikult ja välistada ei saa, et tulevikus kartellikuriteod siiski dekriminaliseeritakse,» sõnas Anvelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles