FBI poolele üle jooksnud tipphäkker pääses vanglast

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hector Xavier Monsegur, häkker
Hector Xavier Monsegur, häkker Foto: AP

Kurikuulsa häkkerirühmituse LulzSec üks rajajaid Hector Xavier Monsegur asus FBIga koostööd tegema ja selletõttu lühendati tema vanglakaristust.

Oma varasemate küberkuritegude eest kokku 124 aastaks türmi mõistetud Monsegur, tuntud ka internetihüüdnime Sabu all, aitas FBId oma endiste kolleegide paljastamises, vahendab portaal Mashable. Tema jagatud informatsiooni abil hoiti ära ligi 300 küberrünnakut USA valitsusasutuste, sõjaväe, kohtu, NASA ja paljude erafirmade vastu. Rünnakute ärahoidmine säästis miljoneid dollareid maksumaksjate ja firmade raha.

Monsegur arreteeriti 7. juunil 2011 ning asus kohe FBIga koostööd tegema. «Ta töötas kuude kaupa ööpäev läbi ja andis endast kõik,» ütles häkkeri advokaat Peggy Cross-Goldenberg. Öösel pidi töötama seetõttu, et mitmed küberkurjategijad tegutsesid teistes ajavööndites.

«Tegin pärast arreteerimist kõva mõttetööd ja enesesse vaatamist. Ma pole enam see mees, kes neli aastat tagasi,» põhjendas Monsegur oma võimudega koostööle asumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles