Läänemaalased hakkavad vihmausside abil biohuumust tootma

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaussid
Vihmaussid Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänemaal Hanila vallas on äriühingud ja eraisikud võtnud ette suursuguse plaani hakata massiliselt tootma biohuumust. Selle töö teeks nende eest ära vihmaussid, kelle toidulaua eest hoolitseksid kohalikud inimesed, vahendab ERR uudisteportaal Aktuaalset kaamerat.

Hanila vallas sündinud idee kohaselt võiks vihmaussikomposti tootmisest saada tasuv hobi kõikjal Eestis, mis võimaldaks vallutada kodumaast ja lähinaabritest hoopis kaugemaid turge.

Hanila vallavanem Arno Peksar selgitas, et siis peaks tekkima struktuur, mis ostab kõigilt vihmaussikomposti kokku ja müüb seda kas siis täpselt selle biohuumusena, kontsentraadina või siis valmistab sellest mullasegusid.

Selleks, et üle-eestilisele vermikompostiärile hoog sisse lükata ja seda propageerida, lõi seltskond ärimehi ning eraisikuid osaühingu K.Compus. Tootjaid koondab aga uus mittetulundusühing Eesti Vihmaussikasvatajate ja Biohuumusetootjate Liit.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles