Nestor: Eesti majandus integreerub üha tihedamalt Rootsi omaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Riksdagi esimees Per Westerberg. Taamal Eesti suursaadik Rootsis Jaak Jõerüüt.
Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Riksdagi esimees Per Westerberg. Taamal Eesti suursaadik Rootsis Jaak Jõerüüt. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu esimees Eiki Nestor toonitas Stockholmis kohtumisel Rootsi parlamendi spiikri Per Westerbergiga kahe riigi head koostööd, märkides, et Eesti majandus integreerub üha tihedamalt  Rootsi majandusega.

«Rootsi on Eestile hea ja usalduslik naaber, tõeliselt lähedane partner. Eesti majandus integreerub üha tihedamalt  Rootsi majandusega. Meie riikide vaated ja hinnangud sündmustele maailmas langevad kokku. Ja see on loomulik. Ja see on hea,» märkis riigikogu esimees.

Nestor väärtustas kohtumisel Põhjala ja Balti riikide vahelist süvenevat julgeolekualast koostööd Läänemere regioonis ja Rootsi konkreetseid samme turvalisuse suurendamiseks.

«Rahvusvaheline julgeolekuolukorra muutus sai alguse 2008. aasta invasioonist Gruusiasse ning vormistus selgelt ja pöördumatult Krimmi annekteerimise ja pideva separatismi õhutamisega Ukrainas. Rootsi hinnangud ja reageeringud tekkinud olukorrale on olnud adekvaatsed ning rahvusvaheline tegevus konstruktiivne. Sain veel kord kinnituse meie riikide vaadete kokkulangemisele selles küsimuses,» ütles Nestor.

Parlamentide liidrid arutasid Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi ja nende võimalikku mõju Euroopa Liidu arengule lähiaastatel.

Eiki Nestoril olid Stockholmis kõnelused ka Riksdagi esimese asespiikri Susanne Ebersteini ja Rootsi Sotsiaaldemokraatliku Partei esimehe Stefan Löfveniga. Samuti toimus kohtumine parlamendi rahanduskomisjoni liikmetega. Nestor külastas ka Kuninglikku Tehnoloogiainstituuti Stockholmis.

Riigikogu esimehe võttis vastu Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles