Hiiumaa laevaliin läks üle suvisele graafikule

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regula
Regula Foto: Pm

26. maist jõustuv suvine graafik toob Rohuküla-Heltermaa liinile nädalas juurde 28 täiendavat reisi, mis võimaldab suurel osal päevast panna laevad sadamatest väljuma 1,5-tunnise reisivahega.

«Uue, möödunud kevadel jõustunud, graafikumudeli võit on see, et graafik on tihedam ja ühest sadamast jõuavad laevad samas ajavahemikus teha 11 väljumist varasema 9 asemel,» teatas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Parvlaev Hiiumaa peab kolmetunnist graafikut, väljudes samast sadamast iga kolme tunni järel. Graafikut tihendavad reisid teeb väiksem Regula. «Regula asemele on suveks hädasti vaja samasugust laeva nagu Hiiumaa, sest Regula on juba väike ega rahulda enam aina kasvavat nõudlust Hiiumaale,» rääkis Treiel.

Treiel märkis, et senises kevadgraafikus oli väga kriitiline aeg laupäev. «Hommikusele kell 6:30 reisile Rohukülast ei mahtunud kõik soovijad kunagi peale, kuid järgmine reis läks alles kell 10:00. See ooteaeg on liialt pikk,» tõdes ta. Nüüd lisandub graafikusse ka 8:30 reis.

26. maist kehtima hakkav suvine graafik pole aga veel suve tippaja sõiduplaan. Graafik tiheneb veelgi 19. juunist, mil lisandub kaheksateist väljumist nädalas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles