Eesti Raudtee nõukogu esimeheks kinnitati Raivo Vare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Raudtee nõukogu koosolek valis aktsiaseltsi nõukogu esimehe ametisse tuntud transiidi- ja majanduseksperdi Raivo Vare.

Raivo Vare on tuntud Eesti ettevõtja ja riigitegelane, kes on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna magna cum laude ning Estonia Business Schooli magistriõppe cum laude.

Raivo Vare on olnud riigiminister üleminekuvalitsuses ning teede- ja sideminister. Lisaks on Vare oma panuse andnud Tallinna Panga direktorina, Pakterminali juhatuse esimehe ja peadirektorina, Eesti Arengufondi nõukogu esimehe ja Eesti Koostöö Kogu nõukogu aseesimehe, Presidendi mõttekoja, Tartu Ülikooli kuratooriumi ning mitme ettevõtte nõukogu liikmena.

Aastatel 2004-2007 tegutses Raivo Vare Eesti Raudtee arendusdirektorina.

Nõukogu esimehe määramisel sai aluseks valdkonna põhjalik kompetents.

Uue nõukogu esimehe sõnul on kuldsed ajad transiidis läbi.

«Olukord ei ole kerge, mistõttu tuleb riigil ümber vaadata senised raudtee majandamise mängureeglid. Heas koostöös riigi, raudtee kollektiivi ja arvukate partneritega tuleb kasutada kõiki võimalusi rahvusvahelises tööjaotuses Eestile seni edu toonud transiidi ja logistika arendamisel,» lisas Vare.

«See on eriti oluline, kuivõrd riigi prioriteediks oleva reisijateveo jaoks vajaliku raudteetaristu arendus sõltub suuresti kaubavedude tulemist,» selgitas nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles