Sahin: miks Apple tegelikult Beatsi ostab

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiphop-artistist ja produtsendist Dr. Dre’st võib saada miljardär, kui ta müüb oma ettevõtte Beats Electronics Apple’ile.
Hiphop-artistist ja produtsendist Dr. Dre’st võib saada miljardär, kui ta müüb oma ettevõtte Beats Electronics Apple’ile. Foto: Reuters/ScanPix

Väga informeeritud allikas sosistas portaalile Techcrunch, et Apple’i miljardiost, Beats Audio omandamine, võib tõesti tõeks saada. Allika kinnitusel on 70% tõenäosus, et õunafirma laob letti 3,2 miljardit dollarit ja omandab kõrvaklapifirma ning muusikaedastusteenus.

Miks ostab Aplle firma, mis valmistab kalleid, kuid üsna viletsa kõlaga kõrvaklappe? Beatsi klapid pole võrreldavad Apple’i enda tehnoloogilise tasemega (vt Guardiani arvustust). iTunesil on kõvasti rohkem kasutajaid, kui Beats Audio teenusel. Techcrunchi allika sõnul ostab Apple hoopis inimesi, eeskätt Beats Audio loojad Jimmy Iovine’i ja Andre Romelle Youngi (rohkem tuntud kui Dr Dre).

Vaadates Tim Cooki käitumist viimasel ajal, tundub see info üsna tõepärane. Burberryst palgati Angela Ahrendts, Leicast Ari Partinen, Nike’st Ben Shaffer ja Yves St. Laurenti endine tegevjuht Paul Deneve. Apple tugevdab veelgi oma positsiooni moe, kultuuri ja disainimaalimas.

Iovine’i tuntakse meediaäri maailmas kui eriti vihast läbirääkijat, plaadifirmade jaoks olevat ta tõeline bullterjer. Sellise mehe kaasamine annab Apple’ile võimaluse parandada oma positsioone muusika autoriõiguste omanikega vaieldes. Pealegi tuleb Beats Audioga kaas asjalik portfell juba sõlmitud lepinguid. Ja ehkki Steve Jobs omal ajal iTunesi käivitades ütles, et inimesed tahavad muusikat omada, mitte rentida, pole ka Apple’il pääsu voogedastusteenuse arendamisest, mille jaoks Beats Audio on hea platvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles