Ärev olukord Ukrainas ei soosi Nitroferdi taaskäivitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisetehas Nitrofert.
Väetisetehas Nitrofert. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta augustis plaaniliseks remondiks peatatud, Ukraina miljardärile Dmõtro Firtašile kuuluv Kohtla-Järve väetisetehas Nitrofert seisab jätkuvalt, kuigi varasemate plaanide kohaselt oli kavas see tänavu kevadel taaskäivitada, kirjutab Põhjarannik.

«Kõik töötajad käivad tööl, kannavad hoolt hoonete ja seadmete eest,» rääkis ASi Nitrofert peadirektor Aleksei Nikolajev.

«Ettevõtte varadel hoitakse silma peal. Korraldame ja viime läbi nii elektriohutuse kui tehnoloogiaseadmete eest vastutavate isikute koolitusi.»

Nitroferdi tehas pandi seisma toodangu hinna languse ja tootmise omahinna tõusu tõttu. Aleksei Nikolajevi sõnul langevad mineraalväetiste hinnad maailmaturul praegu jätkuvalt, mis on suveperioodile iseloomulik. «Ja Ukraina sündmused avaldavad muidugi negatiivset mõju nii maailmaturule kui ka meie ettevõttele,» märkis ta.

Kohtla-Järve tehas Nitrofert kuulub rahvusvahelisele kompaniile Group DF, mille omanik on Ukraina ärimees Dmõtro Firtaš, kes peeti kinni Viinis ja kelle väljaandmist nõuab USA. Firtaš pääses otsuse tegemiseni vahi alt, makstes 125 miljoni euro suuruse kautsjoni.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles