Koda kaalub 1000-euroste tehingute seaduse pärast õiguskantsleri poole pöördumist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar

Täna välja kuulutatud 1000-euroste tehingute deklareerimise otsuse kohta ütles Kaubanduskoja peadirektor Mait Palts, et kahjuks peavad nad koos ettevõtjatega selle otsusega leppima.

«President on oma sõnumis viidanud väga õigetele probleemkohtadele, kuid ilmselt ei olnud need piisavad, et jätta seadus teistkordselt välja kuulutamata. Meie hinnangul oleks siiski põhjust olnud. Ka ei ole ettevõtjad olnud maksuametile esitatavate andmete kvaliteedi parandamise osas absoluutselt eitaval seisukohal ning on pakkunud ka omapoolseid kompromisslahendusi, mis paraku kõik ilma suurema põhjenduseta tagasi on lükatud – see on kogu asja juures ehk isegi kõige negatiivsem,» kirjeldas Palts.

Järgnevate nädalate jooksul kaaluvad erinevad ettevõtlusorganisatsioonid kindlasti ka võimalust pöörduda põhiseadusega vastuolu küsimuses õiguskantsleri poole. «Lisaks soovitame ettevõtjatel, kes oma arendustöid hakkavad planeerima ja näevad, et teostamine etteantud ajaraames muutub probleemseks, pöörduda Maksu- ja Tolliameti poole ning paluda oma arendustöödeks kindlasti ajapikendust. Selline võimalus ettevõtjate nõudmistele vastutulekuna seadusesse siiski ju kirjutati ning loodame, et maksuhaldur seda võimalust ka soovijatele võimaldab,» lisas Palts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles