USA osariigid koonduvad Google’i vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Connecticuti peaprokuröri Richard Blumenthali teatel ühendavad mitu USA osariiki oma jõud uurimaks Google’i poolt krüpteerimata koduvõrkude kaudu saadetud andmete salvestamise juhtumeid.


Prokurör Blumenthal, kes oli ise esimeste juristide hulgas, kes Google’ilt asetleidnu kohta lisainformatsiooni nõudma hakkasid, lubas ise ühiseid uuringuid juhtima asuda.

Uurijad üritavad jõuda selgusele, kas otsingufirma rikkus asjassepuutuvate osariikide eraelu puutumatuse ja andmekaitse seadusi, kui nende kaameratega varustatud Street Wiew autode armee valveta WiFi-võrkude kaudu inimeste internetiliiklust «sisse imes».

Ühtlasi tuleb otsustada, kas seadusi tuleks ehk täiustada.

Google väidab, et kogus informatsiooni kogemata. Uurimised on käivitunud ka mitmetes riikides peale USA. Nii näiteks avastasid Prantsuse uurijad möödunud nädalal, et Google’i «noosi» hulgas leidus ka paroole, salasõnu ja muid delikaatseid andmeid.

Samas oli see kõik teoreetiliselt kättesaadav igaühele, kes kaitsmata võrgustike raadiuses viibis.
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles