Obamat ähvardab äärmiselt ränk veteranide ravi skandaal

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Selle kõrval, mis USA presidenti Barack Obamat ja tema administratsiooni nüüd ähvardab, on varasemad raskused ja tagasilöögid lapsemäng.

Viis kuidas veteranide ministeeriumile (Department of Veterans Affairs, VA) alluvates haiglates sõjaveterane on koheldud võib vallandada laiapõhjalise poliitilise hukkamõistu valitsuse kompetentsusele, kirjutab Financial Times.

Nimelt on kogunemas üha rohkem tõendeid selle kohta, et mõned veteranide haiglad on praktiseerinud «topeltraamatupidamist», millega on püütud jätta muljet, et nad tegelevad arstile pääsemise ootejärjekordade lühendamisega.

Mis aga veelgi rängem: ministeerium on sunnitud uurima ühe Arizona arsti poolt esitatud väiteid, et ühes haiglas suri tosinate kaupa patsiente, kes virelesid varjatud ootejärjekorras ega pääsenudki iial arsti vastuvõtule.

Ministeeriumi peainspektori kohusetäitja Richard Griffin tunnistas lõppeval nädalal, et oodata võib kriminaalsüüdistusi.

Skandaali esimese konkreetse tagajärjena astus reedel tagasi ministeeriumis tervishoiu eest vastutanud abiminister Robert Petzel.

Antud olukorras võib Obama administratsioon sattuda tule alla mõlema kongressi tiiva poolt, kus sõjaväelastest väga lugu peetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles