Leht: Gazpromi juht pääses sanktsioonidest Euroopa energiafirmade abil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi juht Aleksei Miller.
Gazpromi juht Aleksei Miller. Foto: Reuters / Scanpix

Vene gaasikontserni Gazpromi juht Aleksei Miller pääses Euroopa Liidu sanktsioneeritavate isikute nimekirja sattumisest tänu Euroopa energiafirmade lobitööle, kirjutas Vene meedia neljapäeval.

Euroopa Liit kehtestas esmaspäeval viisakeelu ja külmutas varad 13 Ukraina kriisiga seotud Vene ja Krimmi ametiisikul, esialgses nimekirjas oli ka Miller, kirjutas päevaleht Vedomosti.

«Gazpromi Euroopa partnerite nõudmisel jäeti Miller nimekirjast välja,» kirjutas leht mitmele allikale viidates.

Vedomosti teatel olid mitu Euroopa firmat mures, et Milleri sanktsioneerimine raskendaks Gazpromi äritegevust Euroopaga.

Lehe väitel olid lobitööga seotud Prantsuse, Saksa ja Itaalia firmad. Ühe Euroopa ettevõtte allika sõnul tegid firmad selleks suuri jõupingutusi.

«Brüsseli ametnikeni ei olnud lihtne välja murda. Vastuse saamiseks tuli teha terve rida kõnesid,» ütles üks anonüümseks jäänud allikas.

Euroopa Liit on kehtestanud kümnete Vene, Krimmi ja Ukraina endiste ametiisikute suhtes sanktsioonid seoses Krimmi okupeerimise ja annekteerimise ning Ida-Ukraina destabiliseerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles