Video: Oculus Riftiga päris ameerika mägedel

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VR prillid Oculus Rift
VR prillid Oculus Rift Foto: Wikipedia.org

Virtuaalsusmasin Oculus Rift tekitab suurepärase visuaalse kohalolekuefekti. Selle üks populaarsemaid demoprogramme on sõit ameerika mägedel. Aga visuaalses virtuaalsuses puudub raskusjõud.

Paar inglast otsustasid selle probleemi lahendada ülilihtsal moel: nad viisid Oculus Rifti lõbustusparki, kirjutab Engadget. Nad laadisid alla ühe lõbustuspargi avalikult saada oleva ameerika mägede atraktsiooni mudeli, importisid selle Unity mängumootorisse ja valmistasid demosõidu.

Edasi jäi üle vaid sülearvuti, toiteplokk ja virtuaalprillid turvameestest mööda smugeldada, atraktsiooni vagunisse pugeda ja demo koos sõidu algusega käivitada. Tulemust näeb allpool videost.

Nagu näha, kulgeb Oculuse sõidudemo kosmoses hõljuval rajal. Eksperimentaatorite sõnul võib selle mudeli ümber joonistada mida iganes, kasvõi hävitaja kokpiti. Nii saaks visuaalse virtuaalelamuse ühendada reaalses maailmas toimivate g-jõududega. Iseasi, kas lõbustusparkide omanikud igameest oma virtuaalprillidega enam atraktsioonile lubavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles