Balti suurim e-kaupleja kahekordistab investeeringuid oma Eesti e-poodi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti suurim e-kaupleja kahekordistab investeeringuid oma Eesti e-poodi.
Balti suurim e-kaupleja kahekordistab investeeringuid oma Eesti e-poodi. Foto: SCANPIX

Seni DLB.ee nime all Eestis tegutsenud Pigu Grupp plaanib tänavu oma Eesti e-kauplusesse investeerida 260 000 eurot, möödunud aastal oli investeeringute maht 114 000 eurot.

Ühtlasi kujundab möödunud aastal Eesti turule sisenenud Baltikumi suurim e-kaubanduse grupp Pigu ümber oma Eesti e-poe tegevuse, hakates tegutsema kaup24.ee nime all, teatas ettevõte.

«Juba tänavu juunikuuks suurendame oma e-poe kaubavalikut kuuekordselt, 20 000 erineva põhitooteni. /.../ Tänu logistilistele uuendustele on nüüd ka kauba tarne oluliselt kiirem ning võimaldab selle kohaletoimetamist 1-2 päeva jooksul pärast ostu sooritamist,» ütles DLB Trading OÜ juhatuse liige Vaclovas Pranskūnas.

«Möödunud nädalal käivitasime ka uue veebipoe ja CRM-süsteemil põhineva kliendihalduse, et oma klienditeenindust veelgi parendada,» lisas ta.

Pranskūnase sõnul on Eesti turupotentsiaal e-kaubanduse valdkonnas väga kõrge ning e-kaubanduse kasv on üldjuhul 20 protsenti aastas. «See aasta plaanime oma konsolideeritud käivet Eesti turul kasvatada 45%, seega ületame turu kasvu mitmekordselt,» sõnas ta.

2013. aastal oli grupi käive kõigis kolmes Balti riigis 31 miljonit eurot, mis kasvas aasta varasemaga võrreldes 52 protsenti. Vastavalt prognoosile külastab tänavu grupi erinevaid e-kaubamaju ühtekokku 37 miljonit inimest ning konsolideeritud käive ulatub ligikaudu 45 miljoni euroni.

2007. aastal asutatud Pigu Grupp on Baltimaade suurim e-kaubanduse grupp, mis annab kolmes Balti riigis tööd 186 inimesele. Ettevõte haldab e-kaubamaja Eestis (kaup24.ee), Lätis (220.lv) ja Leedus (Pigu.lt).

Müügil on üle 60 000 põhitoote Baltikumi ja Euroopa tootjatelt ning hulgimüüjatelt. Kaubavalikus on elektroonika, kodumasinad, mööbel ja sisustuskaubad, kööginõud, autotarbed, matka- ja spordikaubad, mänguasjad, lõhna- ja ilutooted ning moe- ja hooajakaubad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles