Mandatum Life: Hiina jüaan on hea teenimisvõimalus

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Mandatum Life’i hinnangul on Hiina jüaani tugevnemisele panustamine investori jaoks hea teenimisvõimalus.


Hiinlased on seni hoidnud jüaani USA dollari suhtes fikseeritud kursiga ning seeläbi on jüaan olnud kunstlikult odavam. Odav jüaan on soosinud Hiina eksporti ning see on toetanud Hiina majandust kriisi vältel.

Praegu aga maadleb Hiina majanduse ülekuumenemise ohuga ning jüaani kursi revalveerimine on üks tõhus meetod majanduse jahutamiseks. Jüaani kursi madalal hoidmist on kritiseerinud mitmed Hiina kaubanduspartnerid ning rahvusvaheline surve oli aina kasvamas.

Jüaani kallineda laskmine on kindlasti kasulik ka USA majandusele, sest seeläbi muutub nende eksport konkurentsivõimelisemaks.

«Esimese märgid jüaani võimalikust kallineda laskmisest tulid sellel nädalavahetusel, kui Hiina keskpank teatas, et asub juurutama «paindlikumat» rahapoliitikat ja loobub kaheaastasest fikseeritud kursist jüaani ja dollari vahel.

Turud usuvad esialgu 2-protsendilist jüaani kallinemist aastas. Mandatum Life on seisukohal, et jüaan kallineb oodatust rohkem ning näiteks konsensusliku 2-protsendilisee kallinemise asemel on võimalik 10-protsendiline revalveerimine, mis tooks investorile 8-protsendise kasumi. 

Tõenäosus, et Hiina valuuta liigub odavnemise suunas on üsnagi ebatõenäoline», selgitas Mandatum Life investeeringute juht Paul Lukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles