Elektrienergia eksport toob kaasa heitkoguste suurenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrienergia eksport toob kaasa heitkoguste suurenemise.
Elektrienergia eksport toob kaasa heitkoguste suurenemise. Foto: Toomas Huik

Mullu suurenes Eestis 2012. aastaga võrreldes enim AS Eesti Energia Eesti elektrijaama ja Balti elektrijaama CO2 heitkogus, keskkonnaministeeriumi sõnul toob heitkoguste suurenemise kaasa elektrienergia ekspordi suurenemine.

«Esialgsete statistikaameti andmete alusel suurenes 2013. aastal elektrienergia eksport. Kuna peamiselt eksporditakse Eestist põlevkivielektrit, siis ekspordi suurenemine toob kaasa ka CO2 heitkoguste suurenemise,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja lehele.

Eesti oli üks kuuest Euroopa Liidu liikmesriigist, kus CO2 väljalase mullu tunamullusega võrreldes kasvas. Eesti CO2 väljalase kasvas mullu 4,4 protsenti vahendab Business Recorder Eurostati.

Taanis kasvas CO2 väljalase aastaga 6,8 protsenti,  Eestis 4,4 protsenti, Portugalis 3,6 protsenti, Saksamaal 2 protsenti, Prantsusmaal 0,6 protsenti ja Poolas 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles