Päevatoimetaja:
Sander Silm

Pere grillkorv maksab 350 krooni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grillvardad.
Grillvardad. Foto: Ove Maidla

Tarbija24 käis Tallinnas Järve Selveris vaatamas, kui palju läheks maksma umbes neljaliikmelise perekonna grillõhtuks vajalik noos, arvestades, et kõik inimesed söövad normaalselt ning saavad kõhu ilusti täis. Grillkorvi maksumuseks tuli 366 krooni.


Järve Selver sai valitud seetõttu, et Tallinna suurematest poekettidest on seal hea lahtise Eesti liha lett ning üleüldiselt suhteliselt suur lihavalik. Korvi sai asjad valitud põhimõttel, et sööks saaks maitsev, ent samas võimalikult soodne ning lihtsasti valmistatav. Oluline oli ka see, et grillile saaks mõned erinevaid lihatooted ning restil küpsetamiseks sobilikud köögiviljad.

Ostukorvi sai pandud pakk sütt koos süütekuubikutega (39 krooni), plastnõude komplekt kuuele (14.90), kaks rulli majapidamispaberit (13.-), kaheksa Hollandi tomatit (30.25), üks Luunja kurk (10.40), pakk rohelist sibulat (13.50), pakk Leedu šampinjone (13.90), üks Hispaania suvikõrvits (11.28), kaks Hollandi punast paprikat (18.23), viis väiksemat Hollandi sibulat (3.15), üks Hiina küüslauk (4.19), kahekilone kott pestud kartuleid (13.50), pakk (460 grammi) Nõo tooreid grillvorste juustuga (32.90), Talleggi 300 grammine maitsestatud kanafilee pakk (33.90), neli suuremat lõiku (714 grammi) marinaadis seakaelakarbonaadi (67.76), Felixi 300 grammine grillsalat (12.90), suur hapukoor (10.90) ning pool kilo Selveri vitamiinisalatit (22.50). Korvitäis grillimiseks vajalikku läks maksma 366.16 krooni.

Üleüldiselt maksis marinaadis liha enam-vähem sama palju kui toores maitsestamata liha. Kilo sea- või kanaliha šašlõkki sai kätte 60-70 krooniga, enimgrillitav tükiliha ehk seakaelakarbonaad maksis toorelt 90 ning maitsestatult 95 krooni kilo.
 

Tagasi üles