Šveitsis Losone piirkonnas mõtles restoran välja omalaadse lahenduse, kuidas vähendada toidu raiskamist.
Restoran küsib söömata toidu eest raha
Alates sellest nädalast peavad Patrizietta restorani kliendid maksma trahvi, kui nad ei söö taldrikutelt kogu toitu ära, vahendab The Local.
Restoran pakub nimelt Rootsi laua laadset lõuna buffeed. Kui klient maksab 12 Šveitsi franki (veidi üle 10 euro – toim), võib ta selle eest süüa, kui palju jaksab. Ent need, kelle silmad on suuremad kui nende magu, peavad nüüd maksma lisaks üle 4 euro, sest jätsid toitu järele.
Aprillis restorani juhtimise üle võtnud Giovanni Tafuro märkas õige pea, et kliendid raiskavad Rootsi lauas meeletus koguses toitu. Ta otsustas selle probleemiga tegeleda.
«Tahtsin saata tugeva signaali. Mulle tegi see haiget, et nii palju toitu minema visatakse,» teatas Tafuro.
Tema tegevus on täiesti legaalne ja samalaadset praktikat on kasutatud ka teistes riikides, sh USAs ja Prantsusmaal.