Päevatoimetaja:
Sander Silm

Restoran küsib söömata toidu eest raha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liis Velsker
Copy
Järele jäetud toit.
Järele jäetud toit. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Šveitsis Losone piirkonnas mõtles restoran välja omalaadse lahenduse, kuidas vähendada toidu raiskamist.

Alates sellest nädalast peavad Patrizietta restorani kliendid maksma trahvi, kui nad ei söö taldrikutelt kogu toitu ära, vahendab The Local.

Restoran pakub nimelt Rootsi laua laadset lõuna buffeed. Kui klient maksab 12 Šveitsi franki (veidi üle 10 euro – toim), võib ta selle eest süüa, kui palju jaksab. Ent need, kelle silmad on suuremad kui nende magu, peavad nüüd maksma lisaks üle 4 euro, sest jätsid toitu järele.

Aprillis restorani juhtimise üle võtnud Giovanni Tafuro märkas õige pea, et kliendid raiskavad Rootsi lauas meeletus koguses toitu. Ta otsustas selle probleemiga tegeleda.

«Tahtsin saata tugeva signaali. Mulle tegi see haiget, et nii palju toitu minema visatakse,» teatas Tafuro.

Tema tegevus on täiesti legaalne ja samalaadset praktikat on kasutatud ka teistes riikides, sh USAs ja Prantsusmaal.

Tagasi üles