Prantsuse firmad ühinevad Nord ja South Streamiga

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja tema Vene kolleeg Dmitri Medvedev.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja tema Vene kolleeg Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

GDF Suez SA ostab 9-protsendise osaluse Nord Streami gaasijuhtme projektis ning teine Prantsuse firma Electricite de France SA vähemalt 10-protsendise osaluse South Streamis.


GDF Suezile müüvad 4,5-protsendised osalused Saksa firmad Wintershall AG (BASF SE tütarettevõte) ja E.ON Ruhrgas AG. Nende kummagi osalus alaneb sellega 15,5 protsendile. Venemaa firma Gazpromi osalus on 51 protsenti ning Hollandi Gasunie NV osalus 9 protsenti, vahendasid välisagentuurid.

Electricite de France saab aasta lõpuks 10-20 protsendise osaluse Itaalia ettevõttelt Eni SpA. Praegu on nii Enil kui Gazpromil 50-protsendine osalus.

Ostukokkulepped on kirjas vastastiku mõistmise memorandumis, mis sai allkirjad laupäeval Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi ja tema Prantsuse kolleegi Nicolas Sarkozy juuresolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles