Tootjahinnaindeksid mais tõusid

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi lisandu kaupade ostmise võimalusele poes ka postiteenus.
Edaspidi lisandu kaupade ostmise võimalusele poes ka postiteenus. Foto: Mihkel Maripuu

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis maikuus võrreldes aprilliga 0,9 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 3,8 protsenti.


Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus toiduainete, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hindade langus ehitusmaterjalide tootmises, teatas statistikaamet. Eelmise aasta maiga võrreldes tõusid hinnad enim puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis mais võrreldes aprilliga 1,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 6,9 protsenti. Indeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus turbatootmises, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, metallitootmises, tekstiilitootmises ja toiduainete tootmises.

Impordihinnaindeks tõusis mais võrreldes aprilliga 2,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 12,9 protsenti. Seda mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam naftasaaduste ja elektriseadmete hinnatõus ning põllumajandussaaduste hindade langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles