Kümme toiduainet, mida ei tasu külmkappi panna

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi ökotomat.
Hollandi ökotomat. Foto: Toomas Tatar

Väljaanne news.com.au nimetab kümme toiduainet, mida ei tasu kindlasti külmkappi panna.

Tomat

Tomatid kaotavad külmkapis oma hea maitse. Jahutamine lõhub ka nende rakustruktuuri ja muudab viljaliha teraliseks. Tomateid võiks hoida lihtsalt toatemperatuuril kausis või korvis.

Basiilik

Basiilik närbub madala temperatuuri juures kiiremini. Basiilikut võiks hoida veega täidetud anumas või panna potis basiilikutaim aknalauale. Kui sa soovid basiilikut pikka aega säilitada, võiks selle blanšeerida ja sügavkülma panna.

Kartul

Külmkapis võib kartul muutuda magusaks. Kartuleid võiks hoida paberkotis jahedas kohas. Kelder on kartulite hoidmiseks ideaalne koht, kuid kõigil sellist võimalust ei ole. Võimalusel võiks kartuleid säilitada siis sahvris.

Sibul

Sibul võib külmkapis minna pehmeks ja hallitama. Neid võiks hoida pigem kuivas ja jahedas kohas. Samuti ei tohiks sibulaid ja kartuleid lähestikku hoida, sest koos riknevad need kiiremini.

Avokaado

Kui avokaado peaks veel küpsema, ei tohiks seda kindlasti külmkappi panna. Kui poest aga on juba küpse avokaado soetatud ja soov on seda pikemalt säilitada, võib selle külmkappi pista.

Küüslauk

Külmkapis säilitamisel kipub küüslauk mädanema minema. Küüslauku peaks hoidma pimedas ja kuivas ruumis temperatuuril -2 kuni +2 kraadi. Küüslauku võiks hoida teistest toiduainetest eraldi.

Leib

Leib kipub külmkapis hoituna ära kuivama. Leiba, mis on plaanis ära süüa nelja päeva jooksul, võiks hoida toatemperatuuril. Kui soov on leiba kauem säilitada, võiks selle sügavkülma panna. Leib peaks olema kinnises pakendis ning sügavkülmikust välja võttes tuleks lasta sel aeglaselt üles sulada.

Oliiviõli

Oliiviõli muutub külmkapi temperatuuril paksuks. Pigem peaks oliiviõli hoidma jahedas ja pimedas ruumis.

Kohv

Kohv kaotab külmkapis oma õige maitse. Kohvi peaks hoidma jahedas pimedas kohas, kus see säilitab oma maitse ja värskuse. Suuremaid koguseid võib sügavkülmas hoida.

Mesi

Pole mingit vajadust hoida mett külmkapis, see võib külmkapis kristalliseeruda. Toatemperatuuril suletud kaanega purgis hoides säilib mesi väga kaua aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles