Bondora, endise nimega isePankuri tegevust hakkab reguleerima Inglismaa finantsinspektsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isepankuri juht Pärtel Tomberg möönab, et otselaenamisettevõttel on riske ja iga laenaja ei pruugi olla maksujõuline.
Isepankuri juht Pärtel Tomberg möönab, et otselaenamisettevõttel on riske ja iga laenaja ei pruugi olla maksujõuline. Foto: Liis Treimann

Otselaenamise ettevõtte Bondora (varasemalt tuntud kui isePankur) tegevust reguleerib nüüdsest Inglismaa finantsinspektsioon (Financial Conduct Authourity). FCA poolt väljastatud otselaenamise litsents on Euroopa ainuke spetsiaalselt ainult otselaenamisega seotud ettevõtetele suunatud litsents, mis valdkonda kuuluvaid ettevõtteid reguleerib, teatas Bondora.

«See, et meie tegevus on nüüdsest järelevalve all, on hea uudis kõikidele meie klientidele üle Euroopa,» kommenteeris Bondora tegevjuht Pärtel Tomberg ning lisas, et ettevõtte kliendid saavad sellest, et Bondora nüüdsest FCA järelevalve alla kuulub, suurt kasu.

«Oleme tõenäoliselt ainuke Inglismaa väliselt registreeritud otselaenamise ettevõte, kes antud järelevalve alla kuulub. See on midagi sellist, mille suunas oleme tegutsenud juba mitu aastat,» lisas Tomberg.

Inspektsiooni poolt tegevusloaga sätestatud nõuded tagavad, et Bondora ning teised otserahastamisega tegelevad ettevõtted pakuvad oma klientidele turvalist, läbipaistvat ja jätkusuutliku teenust. Reeglite hulka kuuluvad teiste hulgas mitmed äritegevust reguleerivad nõudmised, minimaalne kapitalinõue, klientide raha kaitsmisega seotud reeglid, tegevusplaan olukorraks kui platvorm ei ole suuteline oma äritegevust jätkama ning muud erinevad nõuded. Bondora väitel täidab ettevõte juba praegu suuremat osa kehtestatud reeglitest, kuid sätete täielikuks vastavusse viimiseks on kehtestatud üleminekuperiood.

Kuni praeguseni tegutsesid Bondora ja enamus teisi otselaenamise ettevõtetest ilma tegevusloata, tulenevalt sellest, et spetsiaalselt otselaenamise ettevõtetele kohandatud litsentsi varasemalt ei eksisteerinud. Inglismaa finantsinspektsioon väljastab otselaenamisega seotud ettevõtetele tegevuslubasid alates 2014. aasta aprillikuust.

Bondora on otserahastamise teenus, mis ühendab omavahel laenusoovijad ja laenajad üle kogu maailma. Tänaseks tegutseb Eestist pärit Bondora 29 riigis üle Euroopa ning ühendab omavahel rohkem kui 90 000 klienti. Tänaseks on ettevõte vahendanud laene rohkem kui 16 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles