Transiidikeskuse konteinerkäive purustas aprillis rekordi

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.
Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee. Foto: Liis Treimann

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles 2014. aasta aprillis 26 608 TEU’d (TEU on 20-jalase konteineri tingühik), mis on 15,4 protsenti enam kui 2013. aasta samal perioodil.

Ühtlasi on see ka Transiidikeskuse konteinerterminali kõikide aegade parim tulemus. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 13,2 protsenti.

«Vaatamata Venemaa sisemajanduse jahenemisele oleme näidanud head kasvu. See tuleneb osaliselt kindlasti möödunud aastal alustatud terminali laiendustöödest, mille esimese etapi viime selle aasta juuliks lõpuni. Meie terminali järk järguline kujunemine regionaalse tähtsusega terminaliks avab meie klientidele ja koostööpartneritele juba ka globaalses transiidis peatselt uusi võimalusi,» kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laivee.

Käesoleva aasta esimese nelja kuuga käitles TK konteinerterminal 88 298 TEU’d, mida on 4,3 protsenti enam kui möödunud aastal. Koos üldkaubaterminaliga oli 4 kuu kaubakäibeks 987 051 tonni, mida on 11,6 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Möödunud nädalal oli Transiidikeskuse meeskond oma ettevõtte stendiga Moskvas toimunud TransRussia 2014 näitusel, kus samuti ületati seatud müügieesmärke.

«Messi eel võtsime endale müügi osas avalikult eesmärgiks sõlmida vähemalt 20 eellepingut 5000 konteinerile aastas. Õnnestus aga sõlmida 60 eellepingut. Tuleb öelda, et huvi hüppeline kasv meie terminali kui sellise vastu oli üllatav. See kinnitab meile, et oleme oma konteinerterminali võimsuste laiendamisega õigeaegselt turule tulemas ning selle käivitamine käesoleva aasta juuli alguses tugevdab veelgi meie turupositsiooni ning loov eeldused konteinervoogude edasiseks kasvatamiseks,» lõpetas Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles