Uute sõiduautode müük jätkus ka aprillis tõusulainel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode müük kasvas aprillis.
Autode müük kasvas aprillis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kevadkuud, ja sageli just aprill, on alati kaasa toonud elavnemise uute sõiduautode turul ja erandiks polnud ka tänavune aprillikuu.

Uusi sõiduautosid müüdi ligi 300 võrra enam kui märtsis ja 4 protsendi jagu rohkem kui möödunud aasta aprillis, teatas automüüjate liit.

Kokku müüdi aprillis Eesti turule 1990 uut sõiduautot, ja kuigi seni jääb see number veel alla tippaastate (2007 ja 2008) müügile, oli tänavune aprill siiski parim pärast 2008. aastat.

Nelja kuu kokkuvõttes tõusis müüdud autode arv 6726, mis on 2 protsendi võrra rohkem kui möödunud aasta samal perioodil, mil klientidele anti üle kokku 6591 uut autot.

Automarkide edetabelis oli ka aprillis jätkuvalt turuliidriks Toyota 344 müüdud sõiduautoga, kellele järgnesid Škoda 205 ja Volkswagen 156 autoga. Edukaimaks mudeliks tõusis aprillis Škoda Octavia, milliseid anti klientidele üle 95 tükki.

Järgnesid aga kaks maasturit, Honda CR-V ja Toyota RAV4, vastavalt 77 ja 76 müüdud autoga. Taas osutus edukaks elektriautode müük, sest aprillis müüdi kokku 28 uut elektriautot.

Esimeses kvartalis edukalt kulgenud tarbesõidukite müük jäi aprillis veidi tagasihoidlikumaks, jäädes alla nii tänavuse märtsi kui ka eelmise aasta aprillikuu numbritele. Aga eks seda oligi väga hästi alanud aasta esimeste kuude järel oodata.

Sellest hoolimata püsib tarbesõidukite müük nelja kuu kokkuvõttes 10 protsendi jagu plusspoolel võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Tarbesõidukite osas tegi aprillis parima tulemuse Citroen 55 müüdud autoga, edestades Renault’d, milliseid müüdi 42. Kolmandaks parima tulemusega said hakkama Volkswagen ja Peugeot, mõlemad 31 müüdud sõidukiga.

Veoautode segmendis oli edukaim Volvo 16 müüdud veokiga, ja järgnesid Man ja Mercedes-Benz, vastavalt 10 ja 8 sõidukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles