Rongireiside arv kasvas aprillis 50 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongireiside arv kasvas.
Rongireiside arv kasvas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti aprillis üle 460 000 sõidu, eelmise aasta aprilliga võrreldes kasvas rongidega tehtud sõitude arv ligi 50 protsenti.

«Aprillis püstitasime reisijate arvu poolest taas viimaste aastate rekordilise tulemuse, sel sajandil on aprillikuised rongireisijate arvud olnud tänavusega võrreldavad üksnes aastatel 2000 ja 2004,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

«Statistikaameti andmetel on Eesti reisirongiliikluse sõitjate arv 2007. aastal alanud langustrendist üle saamas ning seetõttu oleme üsna kindlad, et saavutame oma eesmärgi – tänavu sõidab Eestis rongidega üle 5,5 miljoni inimese,» lisas ta.

Ossipi sõnul kasvab rongireisijate arv edaspidi veelgi kiiremas tempos, sest 1. juunist kehtima hakkav sõiduplaan on tänasest oluliselt tihedam. Näiteks Tartu-tavaliinil kahekordistub reisirongiliiklus.

Elroni piletitulu ulatus aprillis 735 000 euroni, mida on 55 protsenti enam kui möödunud aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles