Ministeeriumide kõned muutuvad odavamaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mitme valitsusasutuse ja sihtasutuste kulutused sideteenustele tänu uue hankelepingu sõlmimisele rahandusministeeriumi teatel vähenevad tunduvalt.


Rahandusministeerium, Elion Ettevõtted AS, EMT AS ja Elisa Eesti AS sõlmisid esmaspäeval sideteenuste raamlepingu järgnevaks kolmeks aastaks.

Hanketingimustes oli muuhulgas sätestatud, et hankes osalevate asutuste omavahelised kõned peavad olema 0 krooni ja kõned mobiililt lauatelefonile ning vastupidi samuti 0 krooni.

Samuti olid hanketingimustes ette antud piirhinnad, millest kõrgemat hinda ei tohtinud pakkuda. Piirhindadeks võeti hankes osalenud asutuste senikehtinud kõige odavamad hinnad. Mõlemate hankes osalenud pakkujate hinnapakkumused olid ette antud piirhindadest tunduvalt madalamad.

Raamlepingu alusel sõlmivad riigihankes osalenud asutused esimeseks pooleteiseks aastaks hankelepingud võitjaks tunnistatud ühispakkujatega Elion Ettevõtted ja EMT.

Raamlepingu kohaselt korraldab rahandusministeerium 16 kuu pärast täiendava minikonkursi, küsides raamlepingu pooltelt uued hinnapakkumused. Seejärel sõlmib iga hankes osalenud asutus parima pakkumuse teinud sideteenusepakkujaga hankelepingu järgmiseks pooleteiseks aastaks. Minikonkursil pakutavad sideteenuste hinnad ei või olla kõrgemad esimese hankelepingu sõlmimise aluseks olnud hindadest.

Ühishankes osalesid 6 ministeeriumi ja mitmed nende hallatavad asutused, riigikontroll, riigikantselei koos rahvusarhiiviga ning kolm sihtasutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles