Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Mõis: heal ajal juuakse šampust, halval ajal süüakse kartulikoori

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ettevõtja Jüri Mõis.
Ettevõtja Jüri Mõis. Foto: Peeter Langovits.

Ettevõtja Jüri Mõisa sõnul ei saa väita, nagu oleks buumiaastate palgaralli kujunenud üle mõistuse suureks.


«Ma ei ütleks», vastas Mõis küsimusele, kas parematel aegadel ei läinud palgaralli üleliia suureks.

«Elati ikka nii, kuidas saadi,» märkis ta, lisades, et kes see ikka headel aegadel teistest väiksemat palka tahtis saada.

«Inimloomus juba on selline, et kui on head ajad, juuakse šampust ja kui on halvad ajad, süüakse kartulikoori.»

Mõisa arvates on normaalne, et avalikus sektoris oli läinud aastal erasektoriga võrreldes kõrgem keskmine palk. Tema sõnul reageeris erasektor lihtsalt majandusmuutustele kiiremini ning hakkas aegsamalt palku vähendama, millele siis avalik sektor hiljem järele tuleb.

Tööandjana on Mõis enda sõnul viinud oma kohustused miinimumini, et vältida halbade asjadega tegelemist, nagu näiteks töötajate palkade langetamine. Ettevõtja sõnul on tema eesmärgiks olla iseenda peremees.

 

Tagasi üles