Google ei skaneeri enam õpilaste e-posti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gmail sai 10-aastaseks
Gmail sai 10-aastaseks Foto: http://googlesystem.blogspot.com

Google loobus oma haridusteenustes (Apps for Education) reklaamide kuvamisest ning seetõttu ei skaneeri enam õpilaste e-postisõnumeid.

Reklaamide ja skaneerimise peatamise põhjus oli Kalifornias langetatud kohtuotsus perekonna õiguste ja privaatsuse seaduse alusel, kirjutab Guardian. Google’i ärimudel seisneb selles, et kasutajatele pakutakse tasuta teenuseid, kuid algoritmid skaneerivad nende e-postisõnumeid ning dokumente, et sealt leida võtmesõnu, mille järgi paremini reklaami müüa.

Varem on kompanii öelnud, et haridusrakenduste kasutajate sisestatud tekste ei skaneerita mitte reklaami müümiseks, vaid õigekirjakontrolliks ning viiruse ja spämmitõrjeks. Skaneerimisest loobumist võib vaadelda ka kui Microsofti otsingumootori Bing agressiivse kampaania tagajärge. Bing pakub (ainult USAs) õppuritele reklaamivaba otsingukeskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles