Ülemiste City sarnast linnakut soovitakse rajada Palestiinasse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKT Demokeskus Ülemiste Citys.
IKT Demokeskus Ülemiste Citys. Foto: Liis Treimann.

Eestis riigivisiidil viibiv Palestiina välisminister Riad Al-Malki külastas eile õhtul Ülemiste Citys asuvat Eesti IKT Demokeskust.


Demokeskuse tegevjuhi Indrek Vimbergi sõnul tundsid palestiinlased huvi ID-kaardi toimimise põhimõtete ja kasutusvõimaluste vastu.

«Külalistele meeldis väga Targa Äri Linna kontseptsioon ning Eesti IKT Demokeskuse ühisturunduse idee. Ülemiste Cityst olid nad niivõrd vaimustatud, et Riad Al-Malki avaldas soovi teha koostööd sarnase linnaku ehitamiseks Palestiinasse,» märkis Vimberg.

Palestiina välisministri ja tema kaaskonna Eesti-visiidi eesmärgiks oli arutada Eesti ja Palestiina koostöövõimalusi e-riigi valdkonnas, kõneleda olukorrast Lähis-Ida regioonis ja Lähis-Ida rahuprotsessiga seonduvast.

Esmane koostöö Eesti ja Palestiina vahel on juba alanud. Täna jagab Eesti oma kogemusi, et aidata Palestiina Omavalitsusel arendada koostöövõimet elektrooniliste andmebaaside koostöövõime tagamiseks (X-tee) ning avalike teenuste osutamiseks.

E-riigi Akadeemia Sihtasutuse tegevdirektor Arvo Ott selgitas, et hetkel Palestiina ametiasutuste vahelist andmevahetust veel ei toimu.

See tähendab, et kodanik peab ise kõik vajalikud paberid, tõendid jms kooskõlastused kokku korjama ning see võtab kõik väga palju aega.

«Koostööprojekti raames analüüsitakse, millist organisatsioonilist, õiguslikku ja tehnoloogilist raamistikku on otstarbekas Palestiina tingimustes rakendada ning valmistutakse koos Palestiina institutsioonidega ette tehnoloogia juurutuseks.

Plaan on üles panna katselabor, kus saab simuleerida ja testida andmevahetust ning seda analüüsida, samuti koolitame Palestiina spetsialiste,» lisas Ott.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles