Merkel: Euroopa surub läbi üleilmse pangandusmaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel Brüsselis.
Saksa kantsler Angela Merkel Brüsselis. Foto: Scanpix AP

Saksa kantsler Angela Merkel ütles neljapäeval Brüsselis ülemkogu istungi järel ajakirjanikele, et läbirääkimised oli pingelised.


Merkel märkis, et ülemkogu kinnitas strateegia Euroopa 2020, mis peab tagama suurema tööhõive ja arukama majanduskasvu terves maailmajaos. Merkel toonitas, et euroliidu eesmärgiks on saavutada ühine majanduskasv, millest saavad osa kõik liikmesriigid.

Merkeli sõnul leppisid riigijuhid kokku, et pankade stressiteste ehk majandusseisu analüüse hakkavad kõik 27 liikmesriiki võrdsetel tingimustel avaldama. Selle ettepaneku täpsed tingimused peavad selgeks rääkima rahandusministrid juulikuus.

«Pankadel pole mõtet varjata oma probleeme, sest varem või hiljem tulevad need välja,» ütles kantsler.

Kantsler toonitas eelarvedefitsiidi vältimise tähtsust ja liikmesriikide kohustust tasakaalustada nende riigieelarved. «Peame tegema rohkem koostööd eelarvepuudujäägi vältimiseks,» lausus Merkel.

Eelseisval Toronto G20 kohtumisel on plaanis kokku leppida ülemaailmses pangandusteenuste maksus. Viimane seisukoht trügis ka üllatuslikult ülemkogu järelduste dokumenti. Merkel märkis, et pangandusmaksu toetasid kõik liikmesriigid.

Merkel kinnitas, et euroopa riigid hakkavad tegema tihedamat koostööd eelarve- ja maksupoliitika ning hariduse ja konkurentsivõime osas. «Tegime tulevikuplaane,» kinnitas Merkel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles