Baltika esimene kvartal oli Baltikumis viie aasta parim

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder. Foto: SCANPIX

Baltika Grupi esimese kvartali tulemus oli Baltikumis viimase viie aasta tugevaim, üldtulemust mõjutas vastassuunas Venemaa turg.

 Ettevõte otsustas jätkuvate riskide maandamiseks müüa Ukraina jaeäri.

Grupi müügitulu suurenes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 496 000 euro võrra ehk 4 protsenti, teatas Baltika.

Suurimat müügikasvu näitas e-kaubandus 67protsendiga, mis on vastavuses 2014. aastaks seatud eesmärgiga. Hulgimüügi tulu suurenes 15 protsenti ning jaemüük 3 protsenti.

«Baltikumi 10-protsendilist jaemüügi kasvu esimeses kvartalis saab pidada heaks tulemuseks,» sõnas Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder. Enim suurenes müük Lätis (16 protsenti), järgnesid Eesti (9 protsenti) ja Leedu (8 protsenti).

«Balti regiooni lõikes on tegemist viimase viie aasta parima esimese kvartali tulemusega, sealjuures ka kõrgeima müügiefektiivsuse ja suurima brutokasumiga müügipinna ruutmeetri kohta,» lisas Milder.

Kui Baltikumi tulemustega võib rahule jääda, siis Grupi esimese kvartali terviktulemusele avaldas jätkuvalt negatiivset mõju Ida-Euroopa turg. Venemaa jaemüük vähenes esimeses kvartalis 23 protsenti, mistõttu Baltika lõpetas esimese kvartali jätkuvatest tegevusvaldkondadest kokkuvõttes saadud 910 000 euro suuruse kahjumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles