Energiaturg: börsipakett oli aprillis ligi kolmandiku võrra soodsam

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsipakett on praegu oluliselt soodsam.
Börsipakett on praegu oluliselt soodsam. Foto: Toomas Huik/Postimees

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi aprillis ligi 28 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on börsihinnad püsinud jätkuvalt madalad tänu tavapärasest oluliselt soojematele ja tuulisematele ilmastikutingimustele, vahendas portaal.

«Lisaks pole elektrijaamades toimunud pikemaajalisi katkestusi ega hooldusi ja madalamaid hindu on soodustanud normaaltasemest suurem juurdevool hüdroreservuaaridesse,» lisas Tamm.

Tamme sõnul tasub tarbijatel praegu otsida soodsamaid elektrilepinguid, kuna ka fikseeritud pakettide hinnad on aprillikuus mõningate müüjate seas väga madalale langenud. «Seejuures on viimastel kuudel börsipakett olnud endiselt soodsam valik ka kõige parematest fikseeritud hinnaga lepingutest,» selgitas Tamm.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et aprillis oli näiteks 1750 kilovatt-tunnise aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 2,39 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping.

Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kilovatt-tundi , pakettide hinnavahe oli aprillis 30,7 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles