Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: kui kaua säilib keedumuna?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Lihavõttemune kipub jaguma pikaks ajaks.
Lihavõttemune kipub jaguma pikaks ajaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Üht roheliseks värvitud ja haldja-kleepekatega muna avades mõtlesin, et kui kaua säilib söögiks kõlbulikuna keedetud muna?» küsib lugeja.
 

Vastab Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.

Keedetud muna säilivusaeg sõltub väga erinevatest mõjufaktoritest ning ühest vastust siinkohal anda on väga raske. Munade säilitamise juures on väga oluline silmas pidada muna valmiduse astet ja säilitamise temperatuuri. Lisaks tuleb jälgida, et muna koor oleks terve, sest siis säilib muna kauem.

Tagasi üles