Piltuudis: Google teeb Street View'st ajamasina

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud teatrimaja Washingtonis. Ajamasina aken on vasakul ülanurgas.
Renoveeritud teatrimaja Washingtonis. Ajamasina aken on vasakul ülanurgas. Foto: Google Street View

Google lisas oma kaardirakendusele Google Maps huvitava funktsiooni. Nüüd saab virtuaalselt mööda tänavat kõndides vaadata, kuidas see koht varem välja nägi.

Google alustas tänavavaate jäädvustamist 2007. aastal. Sellest ajast on palju vett merre voolanud, mõnesse kohta uusi hooneid rajatud, aga teises on maavärin või tulekahju need maatasa teinud. Kui nüüd Google sellised kohad uuesti oma salvestusautodega läbi sõitis, võibki kasutaja vaadata, kuidas tänavalõik aastate eest välja nägi.

Eestist ei õnnestunud ühtegi sellist paika leida, sest teadaolevalt on Google meie tänavaid kaardistanud vaid korra. Huviline võib uut funktsiooni katsetada Washingtonis asuva Howard Theateri näitel, mis oli 2009. aastal päris armetus seisus, aga juba kolm aastat hiljem uhkesti renoveeritud.

Sisestage Google Maps otsingusse «Howard Theater Washington» või kasutage seda linki. Tänavavaates peaks vasakule ülemisse nurka ilmuma kellakujuline ikoon, millele vajutades avaneb ajamasina aken. Kui te kohe ikooni ei näe, võib olla kasu sellest, kui lähete korraks kaardivaatesse ja siis tänavavaatesse tagasi.

Ajamasin toimib praegu laua- ja sülearvutites, aga mitte mobiilsetes seadmetes.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles