Nokia ei müü Microsoftile Indias asuvat mobiilitehast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti toonane tegevjuht Steve Balmer ning Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa septembris toimunud pressikonverentsil, kus kuulutati välja Nokia mobiiliüksuse müüki Microsoftile.
Microsofti toonane tegevjuht Steve Balmer ning Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa septembris toimunud pressikonverentsil, kus kuulutati välja Nokia mobiiliüksuse müüki Microsoftile. Foto: SCANPIX

Nokia kõneisik ütles Reutersile, et India valitsusega käimasolevate maksuvaidluste tõttu jääb Indias asuv mobiilitehas ilmselt mobiiliüksuse müügitehingust Microsoftile välja.

Maailma üks suurim, 6600 töötajaga mobiilitehas töötab edasi ajutiselt Microsofti alltöövõtjana.

Kuna Nokia mobiiliüksuse müügitehing jõustub ettevõtete teatel juba homme, ei ole tõenäoline, et India võimud ja Nokia saaks enne seda maksuküsimustes kokkuleppele.

India ülemkohus otsustas märtsis et Nokia peab maksma 35 miljardi ruupia ehk üle 400 miljoni euro suuruse tagatise, enne kui Chennai tehas läheb Microsofti valdusse, samuti nõuab ettevõttelt 300 miljonit eurot käibemaksu Tamil Nadu osariik.

Nokia peab nõudeid põhjendamatuks ja India maksuseadusele mittevastavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles