Eesti Energia tõstab Narvas sooja hinda üle 20 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamad.
Narva Elektrijaamad. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia Narva elektrijaamad tõstavad soojusehinna, mis 2008. aastast oli 27,48 eurot megavatt-tunni eest, 1. juunist 33,54 eurole ilma käibemaksuta.

Eesti Energia Narva elektrijaamade esitatud taotluse pika menetlemise järel, mis leidis 2013. aasta oktoobris ka meedias kajastamist, kooskõlastas konkurentsiamet tootjale soojuse müügipiirhinnaks 26,45 eurot megavatt-tunni eest. Koos võrguettevõtja Narva Soojusvõrk tariifiga hakkab soojus lõpptarbijale maksma 33,54 eurot, teatas Eesti Energia.

Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul õnnestus ettevõttel viis aastat sisemiste reservide ja efektiivsuse tõstmise arvelt hindu mitte tõsta, kuid selle aja jooksul on tõusnud keskkonnamaksud, kallinenud põlevkivi, lisandunud aktsiisimaks põlevkivi põletamisele soojusenergia tootmiseks ja kulud CO2 kvootide ostuks ning tõusnud seadmete hoolduskulud.

«Otseselt soojuse tootmisega seotud kulud on suurenenud. Vaatamata sellele tuli pidevalt hoida töökorras soojusenergia tootmise seadmeid, sest Narva elektrijaamadel lasub kohustus tagada Narva linna soojavarustus vajalikus mahus,» selgitas Aas olukorda.

Viimane soojahindade tõus oli Narvas 2008. aasta sügisel. 2009. aasta jooksul langetati soojuse hindu kaks korda seoses gaasi- ja põlevkiviõlihinna languse ning tuhajääkide ladestamistasu vähendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles