Google teeb mobiiltelefonist peegelkaamera

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotokaamera.
Fotokaamera. Foto: Karli Saul

Google’i uus kaamerarakendus Androidi-telefonide tarbeks oskab teha samasuguseid edevaid portreefotosid, nagu suured võimsa objektiiviga peegelkaamerad.

HTC lasi hiljuti välja oma uue lipulaeva One M8, mis suudab samasuguseid efekte luua. Selleks tegid nad aasta aega ränka tööd ja otsustasid, et objektiiviudu (lens blur) saavutamiseks on vaja telefoni tagaküljele monteerida kaks kaamerat. Google lahendas selle ülesande tarkvaraliselt ja teoreetiliselt sobib see igasuguse riistvaraga. Nüüd saab kasutaja määrata, kuidas modelli nägu teravaks tehakse ja taust häguseks muudetakse.

Praktika seab kasutatavusele piirid. Uus Google Camera, mille leiab siit, on mõeldud vaid uusimat Androidi jooksutavatele telefonidele. Kõik, kellel on KitKat 4.4 vanema versiooniga telefon, peavad suu puhtaks pühkima. Siiski on osavad sellid XDA Developers foorumist saanud selle käima ka mõnede telefonimudelite Android 4.1, 4.2.2 ja 4.3 versioonidel. Huviline leiab faili siit.

Loomulikult toimub igasuguste internetist leitud apk-failide oma telefoni laadimine ja seal käivitamine rangelt telefoniomaniku vastutusel ja kui te päris täpselt ei tea, mida teete, ärge sellega tegelema hakakegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles