Tööandjad: eelarvekriteerium tuleks kehtestada seaduses

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: SCANPIX

Euroopa tööandjate hinnangul tuleks ELi riigivõla ja eelarvedefitsiidi kriteeriumid riikide seadustikus sätestada selliselt, et valitsused ei saaks neist üle astuda.


Samuti leiavad Euroopa tööandjad, et euroala riigid peaksid korduvate eelarvereeglite rikkumiste puhuks kehtestama järk-järgult trahvide ja muude karistusmeetmete süsteemi. Karistusmeetmed võiks alata kohustuslike intressivabade deposiitide sissenõudmisest ja ulatuda kuni eurotoetuste ajutise või püsiva äravõtmiseni eelarve rikkujatelt, teatas Eesti tööandjate keskliit.

Deklaratsioonis, mille Euroopa tööandjad läkitasid homsele Euroopa Liidu riigijuhtide kohtumisele, oli ka kirjas, et euro päästmiseks välja pakutud meetmetes peaks euroala riikide valitsused kokku leppima sügiseks ja rakendama need 2010. aasta lõpuks.

Deklaratsiooni koostas 10. ja 11. juunil Madridis kogunenud Euroopa tööandjate katusorganisatsiooni Businesseurope presidentide kogu, mille töös osalesid ka Eesti tööandjate keskliidu president Enn Veskimägi ja juhataja Tarmo Kriis.

Businesseurope’isse kuulub 34 riigi 40 tööstuse ja tööandjate keskliitu, mis esindavad kokku üle 20 miljoni ettevõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles