Töötukassa nõukogu esimeheks valiti Peep Peterson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson.
Peep Peterson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna toimunud Eesti Töötukassa nõukogu koosolekul valiti aastaseks perioodiks nõukogu uueks esimeheks ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson ja nõukogu kinnitas audiitori poolt märkusteta jäänud 2013. aasta majandusaasta aruande.

2013. aasta lõpuks oli töötukassa netovarade maht 529 miljonit eurot, millest 257,6 miljonit eurot moodustas töötuskindlustushüvitiste sihtfond, 126,1 miljonit eurot koondamise ja tööandja maksejõuetuse hüvitise sihtfond, 49,6 miljonit eurot reservkapital ja 59,7 miljonit eurot tulem.

 «Töötukassa on seni väga hästi töötanud, kliendirahulolunumbrid on kõrged ja toimub ka pidev enesekriitiline analüüs, kuidas veel paremini ühiskonda teenida. Ees seisab aga töövõime reformi jõustamine ja selles soovin küll juhatusele ja kogu kassale väga palju jõudu,» ütles töötukassa nõukogu esimees Peep Peterson.

«Eelmisel aastal tõstis oma kvalifikatsiooni või sai täiendavaid teenuseid pea iga teine meie abil tööd otsiv inimene - kokku nõustasime ligi 100 000 inimese tööotsinguid,» kommenteeris töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

2013. aastal laekus töötajate kindlustusmaksetest 105,3 miljonit eurot ja töötuskindlustushüvitistena maksis töötukassa välja 40,7 miljonit eurot.

Tööandjate kindlustusmaksetest laekus 56,7 miljonit ja hüvitistena maksis töötukassa koondamise ja tööandja maksejõuetuse sihtfondist välja 12,7 miljonit eurot.

Kokku oli töötuskindlustuse kulu (hüvitised, sotsiaalmaks hüvitistelt) eelmisel aastal 63 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles