Paet: sanktsioonide mõju arvutused on spekulatiivsed

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Stanislav Moshkov

Välisminister Urmas Paet ütles Kuku raadiole, et kõik arvutused, mis täna on võimalike majandussanktsioonide mõju kohta tehtud, on spekulatsioonid.

«Kõigepealt ei ole ühtegi otsust tehtud, mis puudutab majandussanktsioone ja kui neid peaks ka otsustatama, siis täna ei ole kindlasti võimalik väita, mis valdkondi need puudutavad. Selles osas on kõik need arvutused hüpoteetilised. Otsene ja võimalik mõju on teada siis, kui on teada, mis valdkondi need puudutavad ja seda täna ei ole,» rääkis Paet.

Paeti sõnul on lisaks otsestele mõjudele veel ka kaudne mõju, mida me täna juba näeme, kui mõned turud on ärevuses või Venemaalt voolab raha välja. «Eks see kindlasti avaldab ka kaugemat mõju, mida on veelgi keerulisem arvutada. On selge, et majandussanktsioonidega mõju kaasneb, aga mis summadest on jutt, ilma otsustamata , mis valdkondi see otseselt puudutab, on need arvutused pigem mõtteharjutus, millel pole otsest praktilist sisu,» rõhutas Paet.

Praegu kehtestatud sanktsioonidel on olnud Paeti hinnangul nii moraalne kui ka praktiline kahju. «Venemaa ise püüab neid muidugi naeruvääristada, aga mis neil selles olukorras muud üle jääbki,» sõnas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles