Kinnisvarakaklus hooldusravi varjus

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldushaigla
Hooldushaigla Foto: Toomas Huik

1,6 miljonilise eurotoetuse toel valminud Hiiu hooldusravihaigla ümber tekkinud olukorda võib kirjeldada ühe sõnaga – kinnisvarakaklus.

Kahe äriseltskonna vaidlus haigla omandi ja sellelt haigekassa toel tulu teenimise üle on sedavõrd tuline, et kokku on kohtu poole pöördutud üheksas vaidlusküsimuses. Lisaks on vaidlejad teineteise peale politseisse kaevanud ning prokuratuuri kinnitusel käib asjas praegu eeluurimine, kirjutab Äripäev.

Eelmise aasta jaanuaris tabas pankrot ASi PJV Hiiu Ravikeskus ning seda pealtnäha üsna ootamatult, sest tegemist on firmaga, mis investeeris riigi toel hooldusravisse ja millel kõrvaltvaataja silme läbi võinuks olla haigekassaga leping raviteenuste osutamiseks vastvalminud Hiiu hooldusravihaiglas.

Pankrotistunud ettevõtte emafirma on SA PJV Hooldusravi, mille juhtfiguur ja peamine otsustaja on praeguse seisuga reformierakondlane ja endine sotsiaalministri nõunik Anders Tsahkna.

Loe pikemalt Äripäevast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles